Region Vesti Zrenjanin

Grade se dva značajna atarska puta na teritoriji Grada Zrenjanina

U toku su radovi na izgradnji dva atarska puta na teritoriji grada Zrenjanina, ukupne dužine oko deset kilometara, saznaje portal zrenjaninski.com.

 

Počela je gradnja nekategorisanog puta, od krivine na asfaltnom putu Melenci – Kumane, do Taraša. Atarski put biće dužine 3,2 kilometra a širine četiri metra.

 

-Ovaj atarski put znatno će olakšati život Tarašanima. Ovim putem Tarašani će brže i lakše stizati do Kumana, odnosno Novog Bečeja a s druge strane do Melenaca – kaže za portal zrenjaninski.com Pero Pilipović, član zrenjaninskog Gradskog veća, zadužen za mesne zajednice.

 

Radovi se, istovremeno, izvode i na atarskom putu Orlovat – Botoš, u dužini od oko sedam kilometara a posao je praktično priveden kraju.

 

-Ideja nam je da umrežimo atarske puteve, da se njima mnogo lakše kreću vozila. Sada ih radimo od asflata do asfalta, od naselja do naselja. Povezujemo ih tako da će poljoprivrednicima ali ne samo njima, biti mnogo lakše da stignu do njive, od atara do atara, odnosno od sela do sela – naglašava Pilipović.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM