Region Vesti Zrenjanin

Foto safari u Jaši Tomiću, učesnici obilaze zanimljive lokacije

objektivi
Foto: Pixabay

Internet portal „NMR info“ i Foto klub „CD13“ iz Zrenjanina organizuju u subotu, 1. juna, treći Foto safari „Jaša Tomić 2019“.

 

Okupljanje učesnika i predstavnika medija je od 8 do 9 časova, u Osnovnoj školi „Stevan Aleksić“ u Jaši Tomiću. U 9.15 časova, u crkvi Sveti Nikola, svečano će biti otvorena izložba fotografija „Putovanja 3 objektiva“. Autori izložbe su Tomislav Peternek, Igor Mandić i Goran Kukić.

 

Obilazak lokacija u Jaši Tomiću je sledeći deo programa manifestacije. Planirana je poseta Domu kulture i uvid u izložbu „Naiva na staklu“, kao i obilazak spomen sobe Dr Borislava Jankulova, u zgradi seoske mesne zajednice. Tu je i stalna postavka starih fotografija naselja Jaša Tomić i Busenje. U planu je i obilazak pravoslavne crkve Svetog Nikole, katoličke crkve Uznesenja blažene djevice Marije, pijace i parka. U parku će biti održan i Etno festival udruženja žena sa teritorije opštine Sečanj.

 

Pročitajte još: Odložena manifestacija „Zrenjaninsko leto na Peskari“ zbog lošeg vremena

 

Za fotografe i posetioce svakako će zanimljiva biti i zgrada stare železničke stanice, napušteni železnički magacin, kolska velika vaga… Tu je i staro nemačko groblje, motel „Jelen“, šetalište, reka Tamiš, sportski centar…

 

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da, zajedno sa fotografima, svim zaljubljenicima u fotografiju i fotografisanje, otkriju i upoznaju se sa manje poznatim istorijskim i kulturnim znamenitostima, kao i prirodnim lepotama Jaše Tomića.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM