Region YTOP

FINANSIJSKA PODRŠKA OMLADINSKIM PROJEKTIMA

NOVI BEČEJ – U okviru programa Ministarstva omladine i sporta „Mladi su zakon“, Omladinski klub Novog Bečeja sprovodi projekat „Resurs centar za Srednjobanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug“. Projekat traje pet meseci i podrazumeva pružanje finansijske podrške omladinskim volonterskim projektima na ovoj teritoriji.

 

mladi

 

Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoročne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pružaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta od 15 do 30 godina.

 

Pored navedenog, projektnim aktivnostima planirano je i osnaživanje mladih putem obuke za pisanje projekata i upravljanja projektnim ciklusom, kao i informisanje o volonterskim kampovima koji se realizuju na teritoriji Republike Srbije.

 

Konkurs na koji mogu da se prijave udruženja mladih koja su upisana u jedinstvenu evidenciju Ministarstva omladine i sporta i neformalne omladinske grupe sa teritorije tri okruga, otvoren je do 18. jula.

 

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000 i 100.000 dinara, a ukupan iznos sredstava opredeljen za ove namene je 600.000 dinara.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz