Region YTOP

FINANSIJSKA PODRŠKA OMLADINSKIM PROJEKTIMA

NOVI BEČEJ – U okviru programa Ministarstva omladine i sporta “Mladi su zakon”, Omladinski klub Novog Bečeja sprovodi projekat “Resurs centar za Srednjobanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug”. Projekat traje pet meseci i podrazumeva pružanje finansijske podrške omladinskim volonterskim projektima na ovoj teritoriji.

 

mladi

 

Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoročne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pružaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta od 15 do 30 godina.

 

Pored navedenog, projektnim aktivnostima planirano je i osnaživanje mladih putem obuke za pisanje projekata i upravljanja projektnim ciklusom, kao i informisanje o volonterskim kampovima koji se realizuju na teritoriji Republike Srbije.

 

Konkurs na koji mogu da se prijave udruženja mladih koja su upisana u jedinstvenu evidenciju Ministarstva omladine i sporta i neformalne omladinske grupe sa teritorije tri okruga, otvoren je do 18. jula.

 

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000 i 100.000 dinara, a ukupan iznos sredstava opredeljen za ove namene je 600.000 dinara.

Podeli članak
sinovoz
FAM