Region YTOP

EVO PRILIKE DA UŽIVATE U DOBROM OVČIJEM PAPRIKAŠU

BELO BLATO – U subotu, 26. avgusta, u Belom Blatu će se održati Ovčarski dan, jedna od brojnih manifestacija koje se u ovom selu tokom godine organizuju.

 

paprikašu

 

„U lepom dvorišnom ambijentu mesnog Doma kulture biće organizovana 10. po redu manifestacija, čiji je cilj promocija održivog stočarastva, u ovom slučaju ovčarstva. Organizator ovog zanimljivog događaja je Udruženje beloblatskih stočara, uz pomoć Mesne zajednice Belo Blato“, najavljuju iz Organizacionog odbora, uz poziv svim ljubiteljima dobrog ovčijeg paprikaša da posete Belo Blato tog dana, jer će, pored takmičarskog dela, biti organizovano i kuvanje paprikaša za posetioce, uz skromnu cenu porcije od 300 dinara.

 

„Imamo i najavu lepog vremena, svi uslovi za dobar provod su tu, pa ko voli nek nam se pridruži“, poruka je organizatora.

 

Prema utvrđenoj satnici, okupljanje takmičarskih ekipa je u 9 časova, u dvorištu Doma kulture. Nakon toga sledi kuvanje i prateći program, a posetioci mogu u međuvremenu obići selo, družiti se i uživati u lepom ambijentu i dobroj atmosferi. Proglašenje pobednika je predviđeno za 13 časova.

Podeli članak
sinovoz
FAM