Region Vesti Zrenjanin

Elemirski vatrogasci dobili na poklon vatrogasno vozilo iz Nemačke

elemirski vatrogasci
Foto: Milan Topalov

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Elemira bogatije je za jedno vozilo za gašenje svih vrsta požara. Ovo vozilo je u Elemir stiglo zahvaljujući Fondaciji Elizabete Alemani, a pre svega vatrogascu Haraldu Volmeru iz Dortmunda.

 

– Haralda smo upoznali pre dve godine, kada je u Srbiju dovezao humanitarnu pomoć koju je prikupila pomenuta fondacija. On je, inače, vatrogasac u rafineriji u Dortmundu. U razgovoru smo mu rekli šta bi nama bilo od koristi, a on je obećao da će nam pomoći i, evo, ispunio je to obećanje – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Elemira Darko Lakatuš.

 

Iako je vozilo staro 30 godina, elemirski vatrogasci su ga oberučke prihvatili. Za ovdašnje dobrovoljno vatrogasno društvo ono je nešto što će im veoma koristiti.

 

– To je vozilo specijalizovano za gašenje svih vrsta požara i mislim da ga retko ko u Srbiji poseduje. Naše selo je u prvom stepenu opasnosti od požara, zbog blizine rafinerije, Kaučukare, Specijalnog rezervata prirode „Okanj“, sabirnih stanica… Zato nam vatrogasno vozilo mnogo znači za pravovremenu i uspešnu intervenciju – ističe Lakatuš.

 

elemirski vatrogasci
Foto: Milan Topalov

 

Kako navodi, elemirski vatrogasci duguju veliku zahvalnost Haraldu Volmeru, Fondaciji Elizabete Alemani, Mesnoj zajednici Elemir, a posebno komandiru Živi Dimitrjeviću, vozaču Nenadu Miloševu i prevodiocu Slavici Necin Popov, koji su vatrogasno vozilo dovezli iz Dortmunda.

 

Pročitajte još: Poljoprivrednici uzurpirali zemljište specijalnog rezervata „Okanj“

 

– Seli su u njega u petak, u 5.30 časova, i vozili ga 1.500 kilometara bez prekida, da bi ga u Elemir dovezli u subotu u podne – navodi Lakatuš.

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Elemir ima 120 članova od kojih su 80 aktivni. Društvo ima tri ekipe za gašenje požara.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM