Region YSLAJDER

ELEKTRODISTRIBUCIJA SKRESALA ASTRONOMSKI RAČUN ZA STRUJU

Porodična kuća u Jarkovcu

JARKOVAC – Tamara Žebeljan iz Jarkovca, sela u srednjobanatskoj opštini Sečanj, uspela je, nakon mnogo urgencija i dopisa, da se sa Elektrodistribucijom nagodi i svede neverovatni račun za struju sa 2,76 miliona dinara, na oko 6.000 evra.

Porodična kuća u Jarkovcu

Podsetimo, račun joj je prošle godine istavljen za potrošnju struje u domu u Svetosavskoj ulici, u Jarkovcu, u kojem je živeo Tamarin pokojni otac Živa. Od njega je nasledila kuću u koju se potom uselio njen brat Srđan sa suprugom i dvoje maloletne dece.

Prvi šok usledio je kada je u julu prošle godine stigao račun na sumu od 2,5 miliona dinara, da bi u novembru dug narastao na 2,76 miliona, što je bilo prosto neverovatno za potrošnju jednog domaćinstva. Posle grdnih muka i velikog straha da će im kuća otići na doboš zbog duga, naslednici sada mogu da odahnu.

– Dobili smo dopis iz Direkcije Eelektroprivrede Srbije da je naš prigovor uvažen. U svakom slučaju cifra za plaćanje je mnogo manja nego što je bila u prvobitnom računu, i to je realna potrošnja koja je i napravljena. Da je ostao prvobitni račun mi bismo bili u velikom problemu jer jednostavno ne bismo mogli da ga platimo – kaže Tamara, koja je radi razrešenja situacije u kojoj se našla njena porodica doprla i do ministra Aleksandra Antića, v.d. direktora EPS-a Milorad Grčića i v.d. direktora “EPS distribucije” Bojana Atlagića, kao i Željka Bajića i Stevice Cigulova. Pisala je i premijeru Aleksandru Vučiću.

– Moram svima njima da se zahvalim, jer su, pre svega, hteli da se upoznaju sa problemom, a zatim su se zdali i da ga rešimo u obostranom interesu – kaže Tamara.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM