Region Vesti Zrenjanin

Dvema izbegličkim porodicama montažne kuće u Melencima i Tomaševcu

komesarijat za izbeglice i migracije dodelio montažne kuće

Četvoročlana porodica Miodraga Trivunovića iz Melenaca i petočlana porodica Slađane Stojanov iz Tomaševca dobile su montažne kuće u ovim selima, u okviru projekta koji sporovodi Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

 

Ugovori o dodeli montažnih kuća izbegličkim porodicama potpisani su danas.

 

Komesarijat za izbeglice i migracije raspisao je javni poziv za dodelu montažnih kuća izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Jedan od uslova za dodelu je bio da potencijalni korisnik poseduje plac za gradnju u vlasništvu, sa urednom dokumentacijom.

 

– Na javnom pozivu za dodelu montažnih kuća odabrano je 55 porodica iz cele Srbije koje su ispunile uslove javnog poziva. Među njima su i četvoročlana porodica Miodraga Trivunovića iz Melenaca, koja će dobiti montažnu kuću od 50 kvadratnih metara, i petočlana porodica Slađane Stojanov iz Tomaševca, koja će dobiti kuću od 60 kvadratnih metara – rekao je Dragiša Albulj, koordinator Komesarijata za izbeglice u Zrenjaninu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Uređenje kanalske mreže u Banatu vredno gotovo 270 miliona dinara

 

Kako je naveo, ove porodice postaju vlasnici dodeljenog objekta, a sami snose troškove priključaka.

 

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji projekat koji se sprovodi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz izgradnju stambenih jedinica, kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, dodelom građevinskog materijala i dodelom montažnih kuća.

 

Grad Zrenjanin učestvuje u svim komponentama rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica u okviru regionalnog stambenog programa.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Sve je to u redu nemam ništa protiv ali dajte i mojoj sestri koja nije izbeglica koja je samohrana majka i živi u kući staroj preko 100 godina koja treba kompletno da se renovira

    • Желим Вам да будете избеглица , барем један дан.

sinovoz
FAM