Region Vesti Zrenjanin

Dom za odrasle i starije gradi objekat namenjen dnevnom boravku korisnika

dom za odrasle i starije sveti vasilije ostroški čudotvorac
Foto: Pokrajinska vlada

Dom za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ iz Novog Bečeja raspisao je javni poziv za izgradnju objekta namenjenog dnevnom boravku korisnika usluga. U dokumentaciji se navodi da će novi objekat imati prizemlje i jedan sprat, te da je namenjen odraslim licima sa osnovnom svrhom podizanja kvaliteta života njih i njihovih porodica, kao podrška ostanku u porodičnom okruženju.

 

„Uslugom se obezbeđuju strukturisane aktivnosti usmerene na razvoj praktičnih veština za svakodnevni život, koje u najvećoj meri omogućavaju samostalnost, razvoj i održavanje socijalnih, kognitivnih i fizičkih funkcija kao i integraciju u zajednicu“, navodi se u dokumenaciji.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zbirka valjnih stolica Mašinskog mlina u Perlezu utvrđena za kulturno dobro

 

Procenjena vrednost radova iznosi 83,7 miliona dinara bez uračunatog PDV-a. Predviđeno je da radovi traju godinu dana, a ponude se mogu slati do 27. februara.

 

Nenajavljena poseta Igora Mirovića

 

Dom za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ prošlog meseca je nenajavljeno posetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Tom prilikom je istakao da korisnici ove ustanove, kojih ima više od 450, žive u adekvatnim uslovima.

 

– Ima potrebe da intervenišemo sa nabavkom odgovarajuće opreme. Pokrajinska vlada će u narednih 30 dana, na osnovu zahteva Doma, izdvojiti vanredna finansijska sredstva za nabavku savremene opreme za kuhinju i vešernicu, a posebno nove opreme za sobe u kojima borave korisnici. Potrudićemo se da, u komunikaciji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, definišemo prioritete kada je reč o broju zaposlenih i o drugim problemima koji su u nadležnosti Vlade Srbije – izjavio je tada Mirović.

 

Prema Mirovićevim rečima, nakon nenajavljene posete je stekao utisak da je Dom u veoma dobrom stanju.

 

– Ipak, imamo planove i ambicije da intervenišemo tamo gde možemo i da obezbedimo bolje uslove za zaposlene, a posebno za korisnike – dodao je on.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Prvi pisani podaci o ovoj novobečejskoj ustanovi potiču iz 1947. godine kada se spominje kao Dom staraca. Tokom decenija, ustanova je menjala naziv, u zavisnosti od kategorije korisnika i vrste delatnosti. Danas je to savremena socio-zdravstvena ustanova za zbrinjavanje odraslih i starih lica. Dom je u mreži ustanova socijalne zaštite, a od 2002. godine osnivačko pravo je preuzela Pokrajina. Ustanova je organizovana i za pružanje vaninstitucionalne zaštite penzionerima i drugim starim licima u Klubu za dnevni boravak.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz