Region

Dan škole „Bratstvo jedinstvo“ na Dan mladosti!

BELO BLATO – Dan Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata, datumski vezan za negdašnji Dan mladosti, svečano je obeležen u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Na sajmu bilo svega i svačega
Na sajmu bilo svega i svačega

– Malo nas je kiša omela u aktivnostima, pre svega u organizovanju dečijeg vašara, tako da smo se morali povući u učionice, gde je taj sajam i održan. Bez obzira na te okolnosti, prodaja je dobro protekla, a mali prodavci su zadovoljno trljali svoje ruke – kaže za portal „Zrenjaninski“ direktor Škole Milan Nedeljkov.

A na vašaru je bilo svega – palačinki i kolača raznih, salata zelenih, cveća i saksija, igračaka za decu, čak i malih zečeva…

– Kasnije smo se preselili u naš etno kutak, u drugu vremensku dimenziju. U tome nam je pomogla glumačka trupa priredivši svima, kao iznenađenje, pravi performans u vidu čitanja „dosadne lektire“. U ambijentu, koji je primeren samoj priči, videli smo defile likova iz anegdote o pop Ćiri i pop Spiri, koja se obrađuje u VII razredu. Vrlo realistično i glumački nadahnuto đaci su u potpunosti oživeli likove iz onog doba, a gledaoci su verovatno prepoznavali replike i stavove, kao da se priča dešava u ovom vremenu – prepričava Nedeljkov.

Etno kutak u Belom Blatu
Etno kutak u Belom Blatu
Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.