Region

DAN EVROPSKIH JEZIKA U BELOBLATSKOJ ŠKOLI

BELO BLATO – U beloblatskoj školi komunikacija se odvija na pet jezika i to je pravi kuriozitet za tako, brojčano, malu zajednicu i pravo mesto za dostojno obeležavanje Dana evropskih jezika, koji je Veće Evrope u Strazburu utemeljilo 2001. godine.

zrenjanin-belo-blato

U ovoj školi nastava se odvija na slovačkom, srpskom i mađarskom, a alternativno se izučava i bugarski, zahvaljujući angažovanju bugarske ambasade. U komunikaciji se koristi i romski.

A nastavnica slovačkoj jezika Adela Obšustova  i njeni učenici, povodom Dana evropskih jezika priredili su prigodan pano.

-Kreirali su jedan izuzetan pano sa humanim i drugarskim porukama , naravno na mnogim evropskim  jezicima. I to je upravo specifikum ove neobične zajednice, njeno  jezičko bogatstvo, koje zasigurno generiše sve prednosti proizašle iz takve pozicije. A to su međusobno poštovanje i razumevanje, velika tolerancija i poliglotizam kao komparativna obrazovna i radna prednost – kaže Milan Nedeljkov direktor beloblatske škole.

“U vremenu poljuljanih vrednosti ovo je verovatno i recept za opstanak, pomirenje i suživot ljudi.Svim ljudima Evrope, deci posebno, čestitamo Dan naših jezika!”, poručiju iz Bibliotečko-literarne sekcije  OŠ „ Bratstvo jedinstvo“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM