Region

Đaci promovišu seoski turizam

BELO BLATO – Osim učešća u manifestacionom turizmu, čiji je doprinos već vidljiv u promociji Belog Blata kao poželjne turističke ruralne destinacije, učenici beloblatske škole uključeni su i u jednu interesantnu projektnu aktivnost.

Naime, koordinator Lokalne akcione grupe „Carska bara“ Ištvan Požar predstavio je direktorima osnovnih škola u Lukinom Selu, Ečki, Stajićevu, Belom Blatu, Perlezu i Knićaninu predlog aktivnosti čiji je cilj jačanje saradnje između ovih sela i kreiranje njihovih promotivno – ekonomskih aktivnosti. Kako je tom prilikom rečeno, mogućnosti su široke, a na mentorima (po dva iz svake škole) i učenicima (po šest) je da osmisle mini projektnu aktivnost koja će promovisati kulturne, tradicionalne ili ruralne vrednosti ove sredine. Zadaci su podeljeni, a epilog će biti vidljiv krajem maja, kada oni budu valorizovani.

Do tada, ekipe iz svih šest sela će danas i sutra izaći na teren i na licu mesta se upoznati sa potencijalima svakog sela. Prvog dana na rasporedu su Knićanin, Perlez i Belo Blato, dok su u nedelju na programu Stajićevo, Lukino Selo i Ečka.

– Biće interesantno videti šta su nam nosioci ove projektne aktivnosti pripremili i kako će predstaviti potencijale svog sela – kaže direktor Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ u Belom Blatu Milan Nedeljkov i dodaje da će završna prezentacija biti upriličena u etno prostoru beloblatske škole i u Međunarodnom istraživačkom centru.

Osim ovoga, beloblatske učenike 4. maja očekuje i „Pesnička štafeta“, a zatim i manifestacija „Evropsko selo“, na kojoj će, zajedno sa mentorima, predstaviti Italiju.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.