Region

Čuveni stolar Mile pritekao u pomoć devetočlanoj porodici iz Taraša!

stolar mile
Foto: FB Stolar Mile

Milorad Jurković, u javnosti poznatiji kao stolar Mile, još jednom je pokazao da njegova dobrota nema granice!

 

Čovek koji je postao poznat po tome što besplatno pravi i poklanja stolice – hranilice za decu i nesebično pomaže deci sa problemima u razvoju i porodicama teškog materijalnog stanja, ovog puta pritekao je u pomoć devetočlanoj porodici Živkov iz Taraša, koja je u nedavnom požaru, za noć, izgubila sve.

 

– Pored slabog materijalnog stanja i jedne plate od 24.000 dinara, porodicu je sada snašlo još i ovo zlo! U svoju kuću ih je primio čovek sa petoro dece, koji je takođe skromnog materijalnog stanja, ali nije dozvolio da Živkovi ostanu pod vedrim nebom. Kuća im je potpuno uništena, ostali su samo goli zidovi i nije za popravku – preneo je stolar Mile situaciju sa lica mesta.

 

Kako je naveo, preko puta Živkovih prodaje se mnogo bolja kuća za 6.000 evra, a firma u kojoj radi Miodrag Živkov dala je kaparu od 1.000 evra. Potrebno je sakupiti još 5.000 evra kako bi se Živkovi uselili u novi dom.

 

– Porodici smo za prvu pomoć doneli hranu i stvari za ličnu higijenu. Potrebno im je sve od stvari i hrane. Možemo li dopustiti da jedna vredna porodica, koja nikada ništa nije tražila i molila, ostane na ulici sada kada joj se pruža prilika da ima pravu kuću – upitao je čuveni stolar Mile i pozvao sve ljude dobre volje da mu se jave putem njegovog FEJSBUK PROFILA, kako bi svi zajedno pomogli Živkovima iz Taraša.

 

Inače, kako je naveo stolar Mile, jedan od članova porodice Živkov, Ivan, ima više od 30 medalja na državnim prvenstvima specijalne olimpijade Srbije u košarci, fudbalu i stonom tenisu. Član je kluba Hendi sport, a na olimpijskim igrama Specijalne olimpijade održanim u Los Anđelesu 2015. godine osvojio je zlato i srebro.

 

Podeli članak