Region

Članovi beloblatskog KUD-a „Carska bara“ priredili pravi umetnički spektakl

Članovi beloblatskog KUD-a Carska bara
Foto: Milan Nedeljkov

Povodom obeležavanja Božića po Gregorijanskom kalendaru, članovi beloblatskog mađarskog KUD-a „Carska bara, mlađa sekcija, priredili su Beloblaćanima pravi umetnički spektakl.

 

U punoj sali mesnog Doma kulture izveli su raznovrsan program satkan od pesama, igara, recitala i glume. Bilo je pravo zadovoljstvo videti i doživeti tu energiju mladih i njihov entuzijazam. Naravno, i posvećenost njihovih mentora, pre svega učiteljice Eve Požar Halas, predsednice Mesnog odbora Saveza vojvođanskih Mađara i njenih saradnika.

 

Važno je takođe istaći da su posetioci bili multietnički profilisani, kao i članovi KUD-a, s obzirom na jasno opredeljenje beloblatske zajednice da se ne deli po bilo kom osnovu.

 

U samom programu, tako raznovrsnom i dopadljivom, učestvovali su i ovdašnji zabavištanci. I kao kuriozitet, publika je mogla videti izvođačice na citrama, predivnom i pomalo zaboravljenom mađarskom instrumentu.

 

Nakon programa, opet kao pravo iznenađenje, podeljeni su paketići svoj prisutnoj deci, dar Saveza porodičnih udruženja karpatskog basena. Takođe, organizatori ovog događaja poslužili su sve učesnike i posetioce pihtijom, tradicionalnim jelom koje se priprema u ovo zimsko  vreme.

 

Tekst i foto: Milan Nedeljkov

 

Foto: Milan Nedeljkov

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM