Region Vesti Zrenjanin

Član KUD “Lala” Igor Pašić iz Ečke pomaže starijim sugrađanima

igor pašić

Igor Pašić ima 25 godina i dok nije počela vanredna situacija zbog epidemije virusa korona najviše je uživao u angažovanju u Kulturno-umetničkom društvu „Lala“ iz Ečke. Ali, čim je uvedeno vanredno stanje, bez dvoumljenja se stavio na raspolaganje nadležnima u mesnoj zajednici sa idejom i željom da pomogne onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija.

 

– Prvo me je zvala komšinica koja zbog godina više nije mogla u nabavku, da me pita da li bih joj kupio hleb. Odgovorio sam – naravno. Palo je meni na pamet i da se sam ponudim odmah, ali znate kako je, moraju ljudi da potraže pomoć, jer su stvarno vremena osetljiva. I danas to radimo po pozivu, koordinirano sa nadležnima u mesnoj zajednici – priča Igor Pašić za portal zrenjaninski.com.

 

Pročitajte još: ZA PRIMER: Miljan Vuković glumu zamenio volontiranjem u kol-centru

 

On ističe da za starije komšije svakodnevno obavlja sve što je potrebno, ali da u tom angažovanju nije usamljen.

 

– U selu smo se brzo organizovali. Ima volontera iz mog kulturno-umetničkog društva, bajkera, fudbalera… Bićemo tu da pomognemo koliko god bude potrebno – poručuje Igor.

 

Igorova porodica, inače, u Ečku je stigla 1999. sa Kosova.

 

– Ne sećam se tog vremena, ali iz priča roditelja znam da smo ovde lepo dočekani. Evo, sad je moj red da ja nekom pomognem, onoliko koliko mogu – dodaje naš sagovornik.

 

A kad se situacija normalizuje, Igor se vraća svojoj velikoj ljubavi, a to je folklor.

 

– Igram u Kulturno-umetničkom društvu već deset godina. Folklor je moja velika ljubav. Nisam samo igrač, već polako ulazim i u druge poslove u vezi sa folklorom, pomažem predsednici sve što mogu. Jedva čekam da sve ovo prođe i da se sa drugovima vidim ne samo sa maskama i rukavicama, nego u narodnoj nošnji, na bini – završava svoju priču Igor Pašić, mladi volonter i folklorista iz Ečke.

 

igor pašić

 

Podeli članak
sinovoz
FAM