Region YSLAJDER

ČEKA SE SANACIJA ŠKOLSKE ZGRADE KOJA JE OSTALA BEZ KROVA

Škola u Srpskoj Crnji

SRPSKA CRNJA – Zgradu u kojoj su smeštene osnovna i srednja škola, kao i vrtić u Srpskoj Crnji, teško je oštetilo junsko nevreme. Krov sa objekta potpuno je uništen, a stradala je i kompletna infrastruktura.

 

škola Srpska Crnja

 

– Ispod krova, koji je vetar odneo, postoji ravna ploča koja, za sada, štiti unutrašnjost od daljeg uništavanja. Ipak, u slučaju da dođe neka obilna kiša, ta zaštita neće biti dovoljna, i ne smemo ni da mislimo kolika bi šteta mogla biti – kaže za portal zrenjaninski.com direktor škole „Đura Jakšić“ Ljubomir Žeželj, i dodaje da su u nevremenu oštećeni i dovod plina i struja, telefoni ne rade, a nema ni interneta.

 

U rešavanje problema uključila se Opština Nova Crnja, Srednjobanatski upravni okrug, kao i Pokrajinska vlada. Sredinom sledeće nedelje trebalo bi da bude gotov projekat sanacije.

 

– Nadamo se da ćemo školsku godinu početi u saniranom objektu. Prema grubim procenama, potrebno je oko tri nedelje intenzivnog rada da se sve vrati u prvobitno stanje. U rešavanje su uključeni svi nadležni faktori, pa verujemo da će do 1. septembra škola biti spremna da primi đake i nastavnike – ističe Žeželj.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz