Region Vesti Zrenjanin

Bogat program na manifestaciji „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“

Sremčevi dani – Bal u Elemiru
Sremčevi dani - Bal u Elemiru

Tradicionalna manifestacija „Bal u Elemiru – Sremčevi dani” održaće se u Elemiru po četrnaesti put, 28. i 29. juna, uz bogat i sadržajan kulturni i zabavni program.

 

U petak, 28. juna, u 19.30 časova, u svečanoj sali Mesne zajednice Elemir, biće dodeljene nagrade za troje najboljih učesnika književnog konkursa. Ovogodišnji laureati su Aleksandar Baljak, Bojan Babić i Milan Micić. Nagrade uručuje žiri u sastavu Uglješa Šajtinac, Srđan V. Tešin i Jelena Blanuša. Pre toga, od 19 časova, biće predstavljena knjiga „Bogzna“ Lasla Blaškovića, upravnika Narodne biblioteke Srbije. Govoriće Laslo Blašković i Radovan Vlahović.

 

Na bini ispred Mesne zajednice Elemir od 19.30 časova je koncert KUD „Mladost” iz Elemira, sa gostima. U 20.30 sati je svečano otvaranje manifestacije. Zatim u 22 sata sledi koncert grupe „Apsolutno romantično”.

 

Pročitajte još: Tradicionalna manifestacija „Korzo fest“ i ovog leta u centru grada

 

Drugog dana manifestacije, u subotu, 29. juna, u svečanoj sali MZ Elemir, od 16 sati, biće upriličena Kolonija karikaturista. Od 19 časova je otvaranje izložbe karikatura. U 19.15 je predstavljanje knjige „Suđenje Jevremovo” Gordane Svilengaćin. Govore autorka i Radovan Vlahović.

 

Na bini ispred Mesne zajednice Elemir u 17.30 je nastup članova Plesnog studija „Naca”, a od 19 časova je lutkarska predstava „Ohola princeza”, sa lutkarima iz Elemira. Od 22 sata je dvočasovni koncert Saše Matića, a zatvaranje manifestacije je u ponoć, uz vatromet.

 

Manifestaciju „Bal u Elemiru – Sremčevi dani” organizuje Mesna zajednica Elemir u saradnji sa Banatskim kulturnim centrom, i uz podršku Grada Zrenjanina.

 

Manifestacija se održava u čast velikana srpske književnosti Stevana Sremca, koji je prilikom jednog boravka u Elemiru napisao epos u deset pesama, po istinitom događaju, pod nazivom „Bal u Elemiru”.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM