Region YTOP

BAŠAIDCI STARI I NOVI PRAVE KORZO

BAŠAID – Bivši i sadašnji meštani Bašaida, lepog banatskog sela smeštenog između Melenaca i Kikinde, prošle godine ustanovili su jedan lep događaj. Rešili su, naime, da se bar jednom godišnje okupe, naprave šetnju kroz selo – pravi bašaidski korzo a posle toga veče provedu uz muziku, na igranci.

 

bašaid
Foto : Birimac Photography

 

Ove godine okupili su se prošlog vikenda, što će po svoj prilici i biti termin za naredna okupljanja.

 

Među njima su bili i Zrenjaninci Jelena i Živa Knežević.

 

Ima nas rasutih po celoj zemlji a svi jako volimo Bašaid, mesto u kom smo se rodili i odrastali, priča Jelena Knežević za portal zrenjaninski.com. Na ideju da se okupimo došao je jedan naš drug iz Novog Sada, pa smo to prvi put uradili i prošle godine u decembru i bilo je jako lepo.

 

bašaidci korzo
Foto : Birimac Photography

 

Tad smo se dogovorili da ove godine to bude na kraju leta jer je vreme lepo i za korzo i za igranku na otvorenom. Bilo nas je puno sa strane ali su nam se pridružili i meštani, svirali su orkestri starije generacije ali bilo je i mlađih, sve u svemu bar na jedno veče vratili smo se u neko lepo vreme, dodaje Jelena Knežević.

 

bašaidci korzo
Foto : Birimac Photography

 

Bašaid je selo koje živi sudbinu mnogih banatskih sela. Sve je više napuštenih kuća, škola koja je nekad imala po tri odeljenja prvaka sada jedva upiše jedno.Mladih je sve manje, ko god može odlazi u Kikindu, Zrenjanin, Novi Sad, Beograd.

 

Zato ovu priliku Bašaidci ne propuštaju: da se vrate u rodno selo bar na jedan dan, vide stare drugove, sete se kako je to nekad bilo. U Bašaidu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz