Region

Banja Rusanda predstavila delegaciji Azerbejdžana kapitalne investicije

vladimir eremić i marija garić
Predstavnici Banje "Rusanda" Vladimir Eremić i Marija Garić

Na jučerašnjem petom zasedanju Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju Srbije i Azejberdžana, koju s naše strane predvodi ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ pozvana je da ispred srpskih privrednika predstavi konkretne poslovne predloge i projekte za dalji razvoj ove melenačke banje.

 

Na bilaterarnoj sednici Banju „Rusanda“ su predstavljali pomoćnik direktora za medicinska pitanja Marija Garić i konsultant za finansije Vladimir Eremić. Oni su ministru ekonomije Azerbejdžana Šahinu Mustafajevu  i privrednicima iz te republike prikazali kratak film o „Rusandi“ i predočili velike potencijale koje ima ova banja.

 

Ministar Musatafajev je bio zainteresovan za prirodne faktore koji su u vezi sa melenačkom banjom, naročito za lekoviti peloid, koji je jedinstven po svom sastavu ne samo u regionu već i šire.

 

Delegacija Banje je takođe predstavila gotove projekte vezane za buduće kapitalne investicije, a to su izgradnja novog zatvorenog bazena sa wellness centrom, rekonstrukcija Petog paviljona, koji će biti prilagođen gostima sa većom platežnom moći, i izgradnja novog hotela u banjskom kompleksu sa 350 postelja, kongresnom salom, zatvorenim bazenom, restoranom i savremeno opremljenim lekarskim ordinacijama.

 

Na bilaterarnoj sednici dogovorena je poseta delegacije Banje „Rusanda“ Bakuu, i to 24. decembra, kada će biti konkretizovana dalja saradnja i investiciona ulaganja u razvoj banje.

 

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz