Region

Banja „Rusanda“ planira izgradnju zatvorenog bazena i hotela

Banja Rusanda

Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju iz Melenaca u predstojećoj godini smeše se lepe prilike za investicije i razvoj. Banja „Rusanda“, naime, planira izgradnju zatvorenog bazena i hotela!

 

– Upravo smo se vratili iz posete gradu Bakuu u Azerbejdžanu. Tamo smo bili zajedno sa predstavnicima Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, odnosno sa ministrom Rasimom Ljajićem, koji je predvodio državnu delegaciju. U našoj delegaciji bili su i predstavnici banja i turističkih organizacija, među kojima i Soko Banje, Palića i Banje Rusande. Tamo smo se lepo predstavili i izazvali smo pažnju potencijalnih investitora – govori za portal zrenjaninski.com direktorica Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ Zorica Ćulibrk.

 

Ona podseća da su potencijalni poslovni partneri iz Azerbejdžana već bili upoznati sa kvalitetima melenačke Banje Rusande.

 

– Mi smo ministra ekonomije Azerbejdžana Šahina Mustafajeva i njegove saradnike, prilikom njihove posete Beogradu, upoznali sa planiranim razvojnim projektima. Oni su bili oduševljeni našim planovima, posebno projektom izgradnje zatvorenog bazena i rekonstrukcije 5. paviljona. To je bio i razlog da budemo pozvani u Azerbejdžan na detaljnije razgovore. Sada se može potvrditi da smo ozbiljnog investitora, Karat Holdinga iz Bakua, zainteresovali za ulaganja u našu banju. Ovaj investitor slične projekte realizuje u Rusiji i Gruziji – napominje direktorica Ćulibrk.

 

Naša sagovornica naglašava da je posebno značajna mogućnost izgradnje banjskog hotela sa četiri zvezdice.

 

– Ništa nije slučajno, jer mi smo banja sa velikim potencijalom. Locirani smo na obali najvećeg slanog jezera u Srbiji, u parku prirode koji se prostire na 1.160 hektara, a prepoznatljivi smo po našem najvećem blagu – lekovitom peloidu. Ocenjeni smo kao izuzetan potencijal i sada sledi poseta zainteresovanih investitora u februaru – najavljuje direktorica Ćulibrk, i kaže da kolektiv Banje Rusanda spremno dočekuje interesente iz Azerbejdžana.

 

Dr Zorica Ćulibrk

 

Podeli članak
sinovoz
FAM