Region YSLAJDER

BANJA RUSANDA PLANIRA DA ŠIRI POSTOJEĆU DELATNOST

MELENCI – Pokrajinska vlada je krajem marta imenovala dr Zoricu Ćulibrk, specijalistu fizijatra, za vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice „Rusanda“ u Melencima, nakon što je prethodna direktorka prof. dr Nada Naumović podnela ostavku.

 

Dr Zorica Ćulibrk

 

Ćulibrk u Banji „Rusanda“ radi 22 godine i obavljala je poslove na svim nivoima, počev od lekara na odeljenju, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije, preko poslova načelnika medicinske službe, pa do pomoćnika direktora za stručno – medicinske poslove.

 

– S obzirom na to iskustvo u potpunosti poznajem strukturu, organizaciju i funkcionisanje naše ustanove, što je veoma bitno za dalji razvoj i unapređenje rada. Svojim prethodnim radom i aktivnostima i kao lekar i kao rukovodilac sam pokazala konstantno zalaganje u smislu unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga, kvaliteta rada i povećanja efikasnosti korišćenja raspoloživih kapaciteta. Na taj način sam potvrdila da mi je interes bolesnika, korisnika, zaposlenih i ustanove na prvom mestu – kaže za portal zrenjaninski.com dr Zorica Ćulibrk, koja se ovom prilikom zahvaljuje Vladi Vojvodine na ukazanom poverenju, koje će, kako kaže, svojim angažovanjem i opravdati.

 

Ona smatra da Banja „Rusanda“ mora dalje raditi na proširenju postojeće delatnosti, a sve u skladu sa razvojnim programima mesta i regiona.

 

– Planom mreže zdravstvenih ustanova smo razvrstani kao Specijalna bolnica za rehabilitaciju. Godinama smo se tradicionalno razvijali u tom pravcu u pogledu kadrova, opreme i prostora, ali i zbog prepoznatih kapaciteta i prirodnih resursa se radilo i na razvoju zdravstvenog turizma u smislu lečenja, sportske medicine, rekreacije i prevencije u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja – naglašava Ćulibrk.

 

 

Po njenim rečima, svakako će se nastaviti tim putevima, dakle u oba pravca uz iznalaženje novih mogućnosti i maksimalno poštovanje zakonskih okvira. Planiran je razvoj i uključivanje u ekološke programe, jer se banja nalazi u Parku prirode, zaštićenom području druge kategorije.

 

– Posedujemo potencijal u ljudima, stručnost i iskustvo. Neophodne su tektonske promene, korenita reorganizacija i racionalizacija u svim segmentima što će omogućiti da se povereni zadaci obavljaju efikasno i efektivno, a kako bi se započelo i sa procesom akreditacije. Neophodni su odgovorni i agilni stručnjaci iz naše sredine koji poznaju prilike u ustanovi i koji su motivisani da sačuvaju tradiciju dugu 150 godina, jubilej koji ćemo svečano obeležiti. Naša vizija jeste postizanje prestižnog nivoa poslovanja i dalji razvoj brenda institucije, peloida, lekovitog blata koje predstavlja svojevrsno blago – ističe Zorica Ćulibrk.

 

Nužno je obezbediti i tržišnu konkurentnost i neophodna su ulaganja u infrastrukturu. Završava se renoviranje Drugog paviljona, a u planu je rekonstrukcija Četvrtog paviljona, hidrobloka i zatvorenog bazena, kako bi Banja „Rusanda“ bila spremna za predstojeću sezonu.

 

– Naše usluge su dostupne stranim korisnicima, a cilj nam je da unapredimo uslove prema evropskim standardima, te će se u narednom periodu raditi i na tom polju. Cilj nam je i tešnje povezivanje sa selom Melenci, želimo da uspostavimo saradnju sa Savetom Mesne zajednice i svim važnim strukturama u selu, nastavljamo i saradnju sa udruženjem „Melenački talenti“ u čijem sam osnivanju učestvovala. Isto tako važno nam je povezivanje i saradnja sa lokalnom samoupravom, pokrajinskim i republičkim institucijama, PIO fondom, RFZO, njihovim filijalama, donatorima, udruženjima, a sve u cilju unapređenja usluga koje pružamo,  daljeg razvoja kako naše ustanove, tako i samog okruženja u kojem se nalazimo – zaključuje v.d. direktora Banje „Rusanda“ dr Zorica Ćulibrk.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz