Region

Banja Rusanda ima ozbiljne planove, biće ovo jedan moderan kompleks!

banja rusanda

Na javnom uvidu do 22. februara nalazi se detaljan plan regulacije Banje Rusande u Melencima. Novi plan obezbeđuje neophodne uslove za izgradnju, rekonstrukciju i revitalizaciju ovog prostora, posebno imajući u vidu da se Banja Rusanda nalazi u zaštićenom području.

 

Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju planira da proširi delatnost na organizovanje oporavka radnika, penzionera, pripremu vrhunskih sportista i pružanje usluga preventivnog oporavka.

 

Takođe, “Rusanda” teži ka sprovođenju wellness i drugih savremenih banjskih programa. Uz primarnu zdravstveno – rehabilitacionu funkciju razvija se i izletnički, sportsko – rekreativni i manifestacioni turizam.

 

Savremeni koncept poslovanja banje okrenut je ka izgradnji wellness centra koji je usmeren na klijente dobrog zdravstvenog stanja. Okrenut je i ka sprovođenju programa svetske zdravstvene organizacije: „Zdravo telo, zdrave misli, zdrava duša“.

 

Planirano je uređenje obale jezera Rusanda sa šetalištem, sportskim terenima, otvorenim bazenima.

 

U planu je i rekonstrukcija peloido bloka, uz gradnju sauna na otvorenom.

 

Novim planom predviđena je i izgradnja objekta socijalne zaštite, odnosno izgradnja geronotološkog centra.

 

U neposrednoj blizini banje, planirana je izgradnja bungalova.

 

Zanimljivo je da je još davne 1979. donet detaljan urbanistički plan za Banju Rusanda. On je i dopunjen 1993. godine, ali veći deo iz tog plana nikada nije realizovan.

 

Inače, Banja Rusanda zvanično je počela sa radom 1867. godine i do danas je ostala jedna od najeminentnijih banja u Srbiji.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM