Region

Bajkerski Deda Mrazovi obradovali mališane u Belom Blatu (Foto)

Bajkerski Deda Mrazovi

Za bajkere se zna da su avanturističkog duha, skloni putovanjima i druženju. Danas, 14. decembra, bajkerski Deda Mrazovi su u Belom Blatu pokazali i svoje drugo lice. Humano i milosrdno.

 

Članovi moto klubova „Moto pauk“ iz Torka, „Grofovi“ iz Ečke i „Road Flyers“ iz  Mužlje, kao i njihova bajkerska podružnica iz Belog Blata, posetili su mališane iz beloblatske pripremne predškolske grupe „Buba Mara“.

 

Bučno, kao što i priliči njihovom stilu vožnje i življenja, doleteli su na bajkerskim saonicama zajedno sa snežnim pahuljama, koje su počele da padaju baš u momentu njihovog pristizanja. Kao znak sa neba i kao nagoveštavaj dolaska velikog praznika – Božića. A o Božiću se pokazuje i ono pravo ljudsko lice, milosrdno i plemenito. Deca se posebno raduju u vreme božićnih blagdana, jer ih tada roditelji i srodnici darivaju i poklanjau im značajnu pažnju.

 

To su učinili i bajkeri, podelivši zabavištancima poklone ali i više od toga, ljubav i pažnju. Za primer i pohvalu u ovom vremenu ljudske neusaglašenosti i pomanjkanja razumevanja i brige o drugima.

 

Nakon druženja, podele paketića i prigodnog dečijeg programa, bajkeri su nastavili svojim putem. Bučno, kao što su i došli, uz obećanje da će doći i sledeće godine.

 

Tekst i foto: Milan Nedeljkov

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM