Region

Aradac će biti domaćin kulturne manifestacije pod nazivom „Ćuvarkuća“

manifestacija čuvarkuća u aradcu

Aradac će u petak, 27. jula, biti domaćin druge po redu kulturne manifestacije pod nazivom „Ćuvarkuća“. Manifestaciju organizuje Centar za razvoj civilnog društva iz Zrenjanina, u saradnji sa Fondacijom 021 iz Novog Sada.

 

Manifestacija je kulturno – edukativnog karaktera i ima za cilj da doprinese boljem razumevanju i saradnji različitih nacionalnih, verskih i kulturnih zajednica Vojvodine, posebno onih koji nisu često vidljivi u javnosti. Posetioci će moći da vide izložbu slika, razne rukotvorine i proizvode domaće radinosti, ali i da uživaju u nastupima kulturno – umetničkih društava i lokalnim specijalitetima.

 

Slike su, inače, nastale u likovnoj koloniji na kojoj su slikari u autentičnom seoskom ambijentu stvarali na temu multikulturalnosti Vojvodine i vojvođanske kulture. U koloniji, održanoj na „Salašu 137“, učestvovali su slikari Đorđe Kovačev, Đorđe Beara, Marta Kiš Buterer, Pavel Pop, Đerđi Ačai, Daniela Morariu, Dominika Morariu i vajar Andreja Vasiljev Baćo.

 

Izložba će biti postavljena u prostorijama Mesne zajednice, a otvaranje će pratiti kulturni i zabavni program na Trgu palih boraca 1. Planiran je i kulturno – umetnički program, degustacija tradicionalnih kolača, prodajne izložbe rukotvorina i gastronomskih proizvoda.

 

Program počinje u 15 časova, otvaranjem izložbe slika.

 

U kulturno – umetničkom programu učestvuju aradačke Meškarke, mladi recitatori na slovačkom i srpskom jeziku iz OŠ „Bratstvo“ i Kulturno – prosvetno društvo „Mladost“.

 

Posetioci će moći da degustiraju starinske poslastice: herovke, trutule i druge…

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz