Region Vesti Zrenjanin

Aleksandra Damjanov sa sugrađanima uredila dečije igralište u Orlovatu

aleksandra damjanov uredila dečije igralište u orlovatu

Da nije teško biti fin, a ni aktivan, svojim primerom dokazuju Aleksandra Damjanov iz Orlovata, njena porodica i sugrađani ovog lepog sela u srednjem Banatu.

 

Aleksandra i njen suprug Radoslav, koji se bave povrtarskom i ratarskom proizvodnjom, pre nekoliko dana poklanjali su salatu svojim komšijama i sugrađanima.

 

– Zbog vanredne situacije i nemogućnosti da sa svojim povrtarskim proizvodima dopremo do mušterija, odlučili smo da poklanjamo salatu koja je dospela za tržnicu. Jednostavno smo je pakovali i uz poruku ostavljali ispred kuće, da je uzmu porodice kojima je trebala za konzum. Zadovoljni smo bili i mi, jer pomažemo ljudima kojima je zeleniš potreban, a ne mogu da ga kupe u otežanim uslovima snabdevanja, a zadovoljni su bili i naši sugrađani – govori za portal zrenjaninski.com Aleksandra Damjanov.

 

Pročitajte još: Žitelji okolnih mesta dolaze u Radojevo sa balonima za vodu

 

Ova mlada žena, koja je po struci medicinska sestra, zbog svoje dvoje male dece, ali i drugih mališana u selu, pokrenula je i akciju uređenja seoskog igrališta.

 

Ovako je izgledalo dečije igralište u Orlovatu pre uređenja

 

 

– Okupili smo se i krenuli u poduhvat, sve uz dogovor sa predsednicom Saveta Mesne zajednice Biljanom Popadić. Tražili smo i pomoć Grada Zrenjanina, ali nismo čekali skrštenih ruku. Uspeli smo da popravimo veliki deo mobilijara, klupe, vrteške, klackalice i tobogan. Neke od tih sprava nisu bile u funckiji još od mog detinjstva. Sada je sve to bezbedno i upotrebljivo. Posadili smo i tuje, uredili prostor igrališta – kaže  Aleksandra.

 

Ona ističe nesebično angažovanje i meštana Milana Nedeljkova, Milana Živanova, Zlatoje Čokića i drugih.

 

I to nije sve. Oni su se angažovali i na uređenju seoskog parka, koji je bio prilično oštećen nakon nekoliko vremenskih nepogoda. Uz pomoć Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ raskrčen je prostor. A radovi će se nastaviti posle vanrednog stanja.

 

– Obraćamo se mi nadležnima, tražimo i podršku nevladinih organizacija, ali se oslanjamo i na sopstvene snage. Jer, kada bismo samo čekali da nam drugi pomognu, malo bi se uradilo – napominje ova vredna meštanka Orlovata.

 

Ovako izgleda dečije igralište u Orlovatu nakon uređenja

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.