Jump to the website Jump to the website
audiovox

ZRENJANINPrinudni upravnik koštaće vlasnike stanova od 315 do 442 dinara mesečno, odlučilo je Gradsko veće u Zrenjaninu. Po Zakonu o stanovanju, svaka zgrada, odnosno stambena zajednica, morala je da izabere upravnika zgrade, iz redova stanara ili profesionalnog. Ko to nije uradio, dobiće prinudnu upravu, a cenovnik za prinudnog upravnika je utvrđen gradskom odlukom.

 

zgrada-stambeni-objekat
Foto: Dušan Bartolović

 

U zgradama do osam stanova, prinudni upravnik koštaće 315, u zgradama od 8 do 30 stanova 378, a u zgradama sa više od 30 stanova 442 dinara.

 

Za vlasnika garaže ceh će se uvećati za još 63 dinara, a ukoliko je garaža zajednička, za 126 dinara.

 

Gradsko veće donelo je odluku i o minimalnom iznosu koji će vlasnici plaćati za tekuće i investiciono održavanje.

 

Kao kriterijumi za utvrđivanje cene, između ostalog, uzeti su prosečna zarada u Zrenjaninu, kao i starost zgrade, odnosno ima li zgrada lift ili ne.

 

U zgradi koja je stara do 10 godina i ima lift, cena je 3,05 dinara po kvadratu, a bez lifta 2,34.

 

U zgradi staroj između 10 i 20 godina sa liftom cena je 4,57, a bez lifta 3,52 dinara. U zgradi staroj između 20 i 30 godina, sa liftom, po kvadratu je cena 6,1 dinara, a bez lifta 4,69, i u zgradi starijoj od 30 godina sa liftom cena je 7,62 dinara po kvadratu, a bez lifta 5,86 dinara.

 

U pitanju su minimalni iznosi, koji će se primenjivati i u onim stambenim zajednicama u kojima bude postavljen prinudni upravnik.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa


Broj komentara 1 : “PRINUDNI UPRAVNICI I KOLIKO ĆE NAS KOŠTATI

  1. Da li možete da ispitate zbog čega su na neke ulaze zalepljena rešenja da nije podnet zahtev za registraciju, a to je urađeno još početkom decembra. Sramota koliko službe (urbanizam, katastar, komunalci…) ne sarađuju međusobno!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*