Jump to the website Jump to the website
audiovox

ZRENJANIN – Povodom 13. likovnog i literarnog konkursa, a u čast obeležavanja 160 godina od rođenja našeg velikog slikara Uroša Predića, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina će se 8. decembra, u 12.30 časova, održati svečano predstavljanje rezultata ovogodišnjeg konkursa, kao i otvaranje izložbe radova učenika u holu Muzeja.

 

 

Tradicionalni likovni i literarni konkurs za učenike srednjih i učenike osmih razreda osnovnih škola i ove godine su raspisale Hemijsko – prehrambena i tekstilna škola “Uroš Predić” i Školska uprava Zrenjanin. Deo programa obeležavanja Dana škole “Uroš Predić” biće održan i u zrenjaninskom Muzeju, a obuhvatiće proglašenje dobitnika nagrada i pohvala, kao i izložbu najuspešnijih likovnih radova.

 

Organizatorke likovnog i literarnog konkursa su profesorke likovne kulture Dušanka Đorđević i srpskog jezika i književnosti Svetlana Dabović, a saradnik na postavljanju izložbe je Nevena Dujin Grković, kustos pedagog Narodnog muzeja Zrenjanin.

 

Program svečanosti obuhvata emitovanje dokumentarnog filma o HPTŠ “Uroš Predić”, govorenje tekstova o životu samog slikara i svečano proglašenje nagrađenih i pohvaljenih učenika.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*