Jump to the website Jump to the website

SEČANJ – Predsednik Skupštine opštine Sečanj Arsen Plahin ocenio je da su odbornici opozicije, podnošenjem zahteva za sazivanje vanredne sednice lokalnog parlamenta, pokušali da ispolitizuju izveštaj državnog revizora.

Predrag Milošević

Vanredna sednica, koja je bila zakazana za sredu, nije održana, mada su u skupštinskim klupama bila sva 23 odbornika, dakle i vladajuće koalicije i opozicije. Predlog za održavanje vanredne sednice, sa dnevnim redom, koji je predložila opozicija, a to je rasprava o nalazima Državne revizorske institucije o nenamenskom trošenju budžetskih sredstava, nije dobio podršku većine odbornika. Time se nisu stekli uslovi za održavanje sednice, skupštinska većina je napustila skupštinske prostorije, a u sali su ostali odbornici opozicije, koji su sami diskutovali o temi koju su predložili za dnevni red sednice.

– Skupštinu sam sazvao na zahtev jedne trećine odbornika iz redova opozicije koju čine odborničke grupe Socijalističke partije Srbije i Narodnog slobodarskog pokreta, a sve u skladu sa poslovnikom. Za prisustvovanje sednici prijavila su se 64 građana, što iz redova opozicije, što iz redova vladajuće koalicije. Da bismo obezbedili normalan rad Skupštine, odlučio sam da prva tri građana sa liste mogu prisustvovati zasedanju – izjavio je Plahin.

Kako prenosi portal NMR Info, nakon što su odbornici vladajuće većine napustili skupštinsku salu, pristalice SPS-a, Narodnog slobodarskog pokreta, Pokreta Dosta je bilo i Srpske narodne partije ispratili su ih zvižducima i ružnim povicima. U skupštinskoj sali su ostali članovi opozicionih grupa SPS i NSP, vidno nezadovoljni neodržavanjem vanredne sednice.

Inače, nije tajna da je bivši predsednik Regionalne privredne komore u Zrenjaninu, a sada odbornik u SO Sečanj Milan Radovanović (SPS) već duže vreme u političkom sukobu sa predsednikom sečanjske opštine Predragom Miloševićem (SNS) i da na razne načine pokušava da ga opstruiše, što bi u krajnjem ishodu dovelo da Miloševićeve smene. Ovo je bio još jedan takav pokušaj i ponovo je bio neuspeo.


FOTO DANA


Broj komentara 1 : “PREDRAG MILOŠEVIĆ JAČI OD SEČANJSKIH SOCIJALISTA

  1. Karasija ne bi trebalo dirat, čovijek uvek ima lijepu riječ za sve ljude i fix za svako dijete koje se počinje kladit

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*