Poljoprivreda YTOP

ZRENJANIN LEPO PREDSTAVLJEN NA NOVOSADSKOM SAJMU POLJOPRIVREDE

sajam poljo

ZRENJANIN – Grupa od pedeset poljoprivrednika sa područja GradaZrenjanina, kao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, posetili su 84. Međunarodni poljoprivredni sajam u NovomSadu.

 

sajam poljo
Potpisivanje protokola o saradnji
Tokom posete gradonačelnik Janjić potpisao je Protokol o poslovnoj saradnji, sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem. Gradonačelnik je, takođe, obišao štandove kompanije Konzul, koja je deo Ameropa-Mastera, zatim zrenjaninske kompanije O&M inženjering,štand Almeksa i “Fruškogorske”.

Grad Zrenjanin omogućio je organizovanu posetu sajmu, kako bi primarnim proizvođačima omogućila da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u poljoprivredi.

Po oceni mnogih, jedan od najlepših događaja na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu svakako je Dan stočara, koji godinama unazad, okupljao dgajivače, stočare, ali i radoznalu publiku.

 

sajam poljo
Velike mašine uvek atrakcija sajma.

 

Ove godine na “Manježu” Novosadskog sajma održana je i prva aukcija stoke, a Grad zrenjanin bio je pokrovitelj tog događaja.

Prepoznali smo važnost te aukcije i zbog toga smo hteli da budemo pokrovitelji. Mnogo toga smo uradili za naše stočare proteklih godina,83 visoko kvalitetna grla simentalske rase poklonili smo našim stočarima, pre svega manjim proizvođačima i mislimo da je to dobar potez.

Očekujemo da ćemo uskoro početi sa podelom ženske teladi drugim proizvođačima, a ono što je za nas važno jeste dobar odjek kod naših poljoprivrednika istakao je gradonačelnik Janjić.

Podeli članak
sinovoz
FAM