Poljoprivreda

UGLEDNO GAZDINSTVO PETERA ČORBE

ZRENJANIN – Samopregoran rad, gvozdena disciplina i ljubav prema poslu koji radiš, to su odlike koje se neguju u gazdinstvu Zrenjaninca Petera Čorbe i – daju odlične rezultate!

Peter Čorba ok novo
Peter Čorba

Ovaj uzorni uzgajivač goveda već godinama beleži odlične rezultate u svom stočarskom gazdinstvu, a koristi i prilike da svoje blago, što njegova grla svakako jesu, prikaže na sajmovima i bez ustezanja izloži ocenjivanju. Na svoje deveto učešće na novosadskom Sajmu poljoprivrede ove godine išao je sa pet grla, četiri krave i jednom steonom junicom. Njegov štand bio je veoma zapažen, i od posetilaca sajma ali i onih stručnih, koji ocenjuju kvalitet.

Svake godine izlažem, bilo je i nagrada, bronza za junicu a srebro za prvotelkinju, zadovoljan sam – ističe Ćorba. On je jedan od retkih koji se ne žali ni na položaj stočara i odnos države.

-Odnos države prema stočarima sve je bolji, vide se pomaci. Jeste da još uvek ima dosta toga što bi trebalo da se doradi, ali bitno je da postoji dobra volja – ocenjuje Čorba.

On sada u štali ima 32 grla goveda, u raznim kategorijama, a najviše muznih krava. Zanimljivo je da mleko uopšte ne isporučuje, već ono u celosti ide na preradu u njegovom gazdinstvu.

-Imamo mini-mlekaru pri domaćinstvu, a proizvode, tvrde i meke sireve i tradicionalni švapski sir, supruga iznosi na pijacu. Imamo stalne mušterije koje su zadovoljne našom ponudom, a mi njihovim korektnim odnosom. U našem gazdinstvu, inače, svi smo angažovani i svako ima svoju ulogu, od moje supruge, do sina i snahe, svi ispunjavaju zadatke i to je ključ uspeha – napominje Peter, i kaže da se nada još boljim vremenima.

Blago Petera Čorbe
Blago Petera Čorbe
Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz