Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

U planu izgradnja šest silosa za žito u Banatskom Višnjićevu

izgradnja silosa za žito
Foto: Pixabay

Urbanistički projekat za gradnju šest silosa za žito u Banatskom Višnjićevu je završen i nalazi se na javnom uvidu. Projekat je, na zahtev invetitora, preduzeća „Protein“ iz Torka, izradila projektantska kuća “Romb design tim” iz Novog Sada. Odgovorni urbanista je Andrea Govedarica.

 

Parcela za gradnju silosa za žito nalazi se u granici građevinskog područja Banatskog Višnjićeva, u neposrednoj blizini radne zone, na građevinskom zemljištu. Izlazi na javnu površinu sa zapadne, južne i severne strane. Na parceli površine 4.622 kvadratna metra ima izgrađenih objekata, koji su u funkciji poljoprivredne proizvodnje. Osim porodičnog stambenog objekta koji je predviđen za rušenje.

 

Pročitajte još: Stariji pčelari bez pomoći mlađih teško stižu do pčelinjaka

 

Na parceli je u toku izgradnja objekata sa rešenjem za odobrenje izvođenja radova, i to nadstrešnice i poljoprivredne zgrade za smeštaj i čuvanje poljoprivrednih proizvoda. Planirana je izgradnja objekata koji su u funkciji pretovara i skladištenja žitarica, i to šest silosa koji imaju kapacitet po 1.100 tona, elevatora sa elevatorskim šahtom i aspiratorske kućice. Ispod postojeće nadstrešnice grade se kip platforma, usipni koš sa šahtom i transporter za potrebe postojećeg skladišta poljoprivrednih proizvoda.

 

„Posebna pažnja je posvećena koncepciji ozelenjavanja parcele, kako bi funkcionalno, zaštitno i vizuelno ovaj sadržaj uklopila u datu prostornu celinu“, navodi se u projektnoj dokumentaciji.

 

Za izgradnju planiranih objekata na parceli nije potrebna izrada studije uticaja na životnu sredinu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM