Poljoprivreda

ŠTAB ZASEDAO PO HITNOM POSTUPKU

ZRENJANIN – U sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga održan je sastanak sa predstavnicima Veterinarskog specijalističkog instituta Zrenjanin, ovdašnje Policijske uprave, predstavnicima 11 veterinarskih stanica sa područja srednjeg Banata i republičke veterinarske inspekcije, radi preduzimanja preventivnih mera za sprečavanje širenja bolesti krava pod nazivom „nodularni dermatitis“, tzv. kvrgave kože kod goveda.

Krave

– Za javnost je važno istaći da se navedeni virus ne prenosi na ljude i da nema razloga za zabrinutost – poručio je načelnik Okruga Dušan Šijan.

Istovremeno je, po hitnom postupku, sazvan i održan sastanak operativnog dela Okružnog štaba za vanredne situacije radi preduzimanja svih aktivnosti na sprečavanju širenja zaraze.

Na sastancima je, između ostalog, konstatovano da bi pod hitno treblo sprovesti radikalnu dezinsekciju, odnosno temeljno zaprašivanje komaraca i muva, kao prenosnika zaraze, sa zemlje, zatim dezinsekciju i dezinfekciju štala i ostalih objekata gde borave goveda, kao i đubrišta, vakcinaciju, i kontrolu prometa goveda od strane saobraćajne policije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz