Poljoprivreda

SMOTRA MEHANIZACIJE I DOBRI SAVETI

SRPSKI ITEBEJ – Danas je u Srpskom Itebeju, u Zemljoradničkoj zadruzi „Mrkšićevi salaši“, održan 10. mini sajam poljoprivrede.

sajam_poljoprivrede

Bila je to prilika da poljoprivredni proizvođači iz ovog i okolnih sela vide na jednom mestu prezentaciju opreme i sredstava za poljoprivredu, ponudu banaka koje prate poljoprivrednu proizvodnju, kao i da od stručnjaka čuju valjane savete. Ove godine na sajmu je bilo 19 izlagača, a kao prateći sadržaj organizovana je smotra mehanizacije.

Opština Žitište, koja je jedan od organizatora sajma, i ove godine planira sredstva u budžetu namenjena poljoprivredi, a ovakve manifestacije podržava, jer su one odlična prilika da se na jednom mestu nađu struka i poljoprivredni proizvođači.

„Mrkšićevi salaši“ pokazali su se kao dobri domaćini jedne ovakve manifestacije. Odnedavno, ova zadruga kojoj je osnovna delatnost poljoprivreda proizvodnja, a ima i prerađivačke kapacitete, otvorila je hotelsko – kongresni centar, koji je postao dobro mesto baš za manifestacije ovakve vrste.

sajam_poljoprivrede

sajam_poljoprivrede

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz