Poljoprivreda YSLAJDER

SKANDAL: PUSTIO U PROMET PILIĆE ZARAŽENE SALMONELOM!

BANATSKI DVOR – Veću količinu pilića zaraženih salmonelom isporučio je B. Đ. sa svoje farme u Banatskom Dvoru, dvema firmama za preradu i plasman mesa, nezvanično saznaje portal zrenjaninski.com, o čemu su upoznati i nadležni organi. Srećom, zaraženo meso nije dospelo na tržište i sprečena je zdravstvena katastrofa.

 

 

Što je najgore, B. Đ. je znao da je živina koju je planirao za klanje zaražena salmonelom, jer je to utvrdila nadležna Veterinarska inspekcija, koja je odmah naložila zakonom predviđene mere, odnosno neškodljivo uklanjanje pilića. Ali, farmer se oglušio o naredbu i pokušao je da meso plasira kao zdravstveno ispravno, mesarama sa kojima sarađuje!

 

Kako saznajemo, osumnjičeni je zaraženo meso prodao dvema firmama, a veterinarska inspekcija je utvrdila poreklo pilića zaraženih salmonelozom, kao i mesto objekta u kome su životinje zaklane. Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede je saopštila da je cela količina mesa blokirana i da će biti poslata na neškodljivo uklanjanje.

 

Prema našim saznanjima, zrenjaninska policija je, vezano za ovaj slučaj, zadržala jedno lice na ispitivanju.

Podeli članak

5 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Jedino sokantnije od same vesti je cinjenica da u tekstu novinar me navodi puno ime i prezime okrivljenog kao i nazive mesara u kojima je pronadjena zarazena piletina.

    • Možda je maloletan pa ne smeju da napišu ime, a možda je i član SNS pa opet ne smeju da napišu ime. Ovo prvo nije tačno ali drugo jeste.

  • Nicija do zore nije gorila vazdigli se puno cela ta banda od Dvora su napravili pilicarsko selo. Ne moze se disati a ni proci ulicama od smrada i farmi cast pojedincima koji zidaju van sela. Covek je bio u opstini Zitiste i pitao za dozvolu da gradi farmu pitali su ga odakle je kaze da je iz Dvora doticni mu kaze moze nema problema gde hocete da gradite koja lokacija kaze covek ovde u Zitistu a na to ce ti opstinar odkud ovde pa zar niste iz Dvora ovaj kaze jesam al hocu u Zitistu da dignem farmu aaa ovde ne mozete ako hoce te u Dvor moze ako ne u Zitistu ne dolazi u obzir. Samo jako!!!

  • OVO NISU „PILIĆI“, „PIU“, „PIU“, VEĆ VELIKI, TOVLJENI, MOLIĆU FINO!
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz