Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Rat sa uzurpatorima se nastavlja, Opština skinula useve sa parcela!

poljoprivreda novi bečej

Lokalna samouprava u Novom Bečeju saopštila je da i ove godine nastavlja da se bori protiv uzurpatora državnog poljoprivrednog zemljišta. U 2018/2019. agro-ekonomskoj godini na teritoriji novobečejske opštine uzurpirano je ukupno 116 hektara obradivih površina u državnoj svojini.

 

Kao i prethodnih godina, Opština je i ovog puta skinula useve sa bespravno obrađenih parcela. Prethodno je uzurpatorima data mogućnost vansudskog poravnanja. Oni koji su se oglušili o poziv opštinskih čelnika, sada su ostali bez useva.

 

Pročitajte još: „Agro – Klek“ jedna od najuspešnijih zemljoradničkih zadruga u Srbiji

 

– Ukupno je uzurpirano 116 hektara, najviše u Novom Bečeju, pa u Novom Miloševu, Bočaru i Kumanu. Što se tiče pšenice, ona je požnjevena na 24 hektara i imali smo prosečan prinos od 3,5 tone po hektaru. Bilo je i 4.540 kilograma ječma i 79.060 kilograma pšenice. Kad je reč o suncokretu, očekujemo da će on biti na oko 45 hektara, a kukuruz na oko 12 hektara – izjavio je pomoćnik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu i vanredne situacije Milan Stojšin.

 

Stojšin je izrazio nadu da će iz godine u godinu biti sve manje bespravno obrađenih parcela državnog poljoprivrednog zemljišta.

 

Prihod od prodatih useva, inače, deli se na tri dela – po 30 posto ide Republici i Pokrajini, dok 40 odsto ostaje opštini Novi Bečej.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM