Poljoprivreda YSLAJDER

PRIZNANJA POLJOPRIVREDNICIMA IZ MUŽLJE I FARKAŽDINA

plastenik-poljoprivreda
Foto: Dušan Bartolović

NOVI SAD – Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu – Departmanu za ratarstvo i povrtarstvo, uručena su priznanja poljoprivrednicima Robertu Halaiju iz Mužlje i Stevici Ivkovu iz Farkaždina, jer su njihova gazdinstva, kako je obrazloženo, najbolji primeri kako se treba povezati praksa sa savremenim naučnim dostignućima.

 

Foto: Dušan Bartolović

 

U izboru najboljih poljoprivrednih proizvođača iz Vojvodine novosadskom Poljoprivrednom fakultetu pomogli su novinari koji prate agrar i život na selu.

 

Po rečima Stevice Ivkova iz Farkaždina, u bavljenju poljoprivredom treba biti istrajan jer samo uporan i strpljiv rad može da donese koristi, pa je to ujedno i poruka drugima, da treba vredno raditi i da ne treba brzopleto odustajati od planova.

 

Ivkov se istovremeno bavi ratarstvom, obrađujući 200 hektara zemlje, i stočarstvom, gajeći stotinu grla goveda, pa se tako iz njegovog dvorišta svakodnevno “Imleku” isporuči između 600 i 700 litara mleka.

 

Skup upriličen povodom dodele priznanja najboljim mladim poljoprivrednicima pozdravila je direktorica Departmana za ratarstvo i povrtarstvo prof. dr Dragana Laković rekavši da se isticanjem pojedinaca zapravo želi istaći grupe, koje gaje i razvijaju dobru poljoprivrednu praksu ravnu onoj ili još bolju nego što je to slučaj u ekonomski razvijenim zemljama.

 

Ova dodela priznanja bio je uvod u dvodnevno naučno – stručno savetovanje “Dobar dan, domaćine”, koje se po šesti put organizuje na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Podeli članak
sinovoz
FAM