Poljoprivreda

Pripreme za drugi po redu poljoprivredni sajam u Jaši Tomiću

poljoprivredni sajam u Jaši Tomiću

Drugi po redu poljoprivredni sajam u Jaši Tomiću biće održan u nedelju, 30. septembra, saopštili su organizatori ove manifestacije.

 

Ovo je jedinstvena prilika da se ljudi iz poljoprivrednog sektora okupe radi promocije proizvoda i usluga, sa ciljem unapređenja seoskih sredina, poručuju organizatori ovog sajma, među kojima su Opština Sečanj i Turistička organizacija opštine Sečanj, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

 

„Iako je trend smanjenja stanovnika u ruralnim sredinama konstantan, potencijali za razvoj poljoprivrede su na visokom nivou. Da bi seoske sredine oživele i zadržale, ili privukle više žitelja, potrebno je ulagati u njihov razvoj. Događaji kao što je sajam u Jaši Tomiću doprinose takvim nastojanjima“, poručuju organizatori.

 

Slogan sajma je „Zajedničkim snagama da prave vrednosti budu na ceni“, a cilj je da se  poljoprivrednicima, njihovim udruženjima i zadrugama, omogući pristup informacijama od značaja za njihovu delatnost, da dobiju dragocene savete, pouku o biznis planiranju, ali i da se poljoprivrednici i njihove asocijacije promovišu i povežu.

 

Prijavljivanje učesnika je u toku, a bitna napomena je da nema kotizacije. Više informacija zainteresovani mogu dobiti pozivanjem broja telefona u Opštini Sečanj – (023)38 41 111, kao i obraćanjem na adresu Trurističke organizacije opštine Sečanj – toosecanj@gmail.com

 

Podeli članak
sinovoz