Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Prinudni otkup preostalih akcija Fabrike ulja „Banat“

fabrika ulja banat

Skupština akcionara Fabrike ulja „Banat“ iz Nove Crnje donela je odluku o prinudnom otkupu preostalih akcija ovog preduzeća. Odluka o tome objavljena je i na sajtu Centralnog registra hartija od vrednosti.

 

U obaveštenju piše da će akcionari „Banata“, novosadska „Agrovojvodina komercservis“, zajedno sa preduzećem „Mirotin“ iz Vrbasa, iskoristiti svoje pravo prinudnog otkupa. Za prinudni otkup akcija uljare „Banat“ obezbeđeno je 170,8 miliona dinara. Naime, u rukama preostalih akcionara su 10.353 akcije, a za njihov otkup obezbeđeno je 16.502 dinara po akciji.

 

PROČITAJTE JOŠ: Postani deo velikog tima firme „Agrorit“ kroz program „Moja prva plata“

 

Pre nešto više od godinu dana objavljeno je da je kompanija „Matijević agrar“, preko svoje firme „MPZ Agrar“, postala većinski vlasnik Ribarskog gazdinstva „Ečka“ iz Lukinog Sela i Fabrike ulja „Banat“ iz Nove Crnje. Matijević je, naime, postao većinski vlasnik „Mirotin grupe“ iz Vrbasa, u okviru koje posluje i novocrnjanska uljara. „Mirotin“ je vlasnik 81,2 procenta, a „Agrovojvodina komercservis“ 9,7 posto akcija fabrike ulja.

 

Fabrika ulja „Banat“ iz Nove Crnje osnovana je 1961. godine, kao pogon za proizvodnju ricinusovog tehničkog ulja. Fabrika se narednih decenija razvijala, a danas proizvodi biljna ulja, masti, uljne pogače i sačme. Uljara prerađuje seme suncokreta, soje, uljane repice, suncokreta visokooleinskog tipa i seme tikve golice. Paleta proizvoda sadrži suncokretova jestiva ulja poznata pod robnom markom „Cvet Banata“, kao i asortiman hladno ceđenih ulja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Žetva kukuruza u ataru Hetina privedena kraju – prinosi loši

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz