Poljoprivreda YTOP

POTPISANI UGOVORI SA PČELARIMA I STOČARIMA

ZRENJANIN  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je sa zrenjaninskim pčelarima potpisao ugovore o podršci, na osnovu Konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica. Istovremeno, potpisani su i ugovori sa stočarima o dodeli teladi.

 

pčelarima

 

Ugovori su potpisani sa 30 pčelara sa teritorije grada Zrenjanina.

 

– Dobijamo 100.000 dinara koje ću ja iskoristiti za kupovinu rojeva i košnica i proširenje proizvodnje. Ova pomoć lokalne samouprave mnogo znači, kao da nam je neko dao krila za razvoj – kaže pčelar iz Elemira Edi Daruši, koji svojih 27 košnica drži na potezu Babatova.

 

 

Potpisani su i ugovori sa 13 stočara o dodeli teladi.

 

– Grad opredeljuje značajna sredstva godinama unazad za podsticaje u poljoprivredi, kako ratarima tako i stočarima, a ove godine i pčelarima. Ponosan sam na svoju ekipu koja ima sjajne ideje i zadovoljan sam zbog podrške koju pružamo poljoprivrednicima. Sjajan je bio program sa junicama i u prethodne dve godine podelili smo više od 90 visokokvalitetnih steonih junica simentalske rase. U ugovoru je bilo navedeno da se žensko tele deli drugim stočarima i sada smo u situaciji da to realizujemo – istakao je gradonačelnik Janjić prilikom potpisivanja ugovora.

Podeli članak
sinovoz
FAM