Poljoprivreda YSLAJDER

POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE I DALJE DRŽI DOBRU CENU

ZRENJANIN – Poljoprivredno zemljište u zrenjaninskom i okolnim atarima i dalje drži dobru cenu, iako oni koji trguju oranicama kažu da je u odnosu na pre pola godine cena zemljišta nešto niža, a ponuda malo veća.

poljoprivreda-traktor

Prosečna cena po hektaru kreće se između 7.000 i 10.000 evra i zavisi od kvaliteta zemljišta, od toga da li je njiva bliže putu, kom putu, da li je u pitanju veća tabla, itd.

Da je tako govori oglas kojim se prodaju dve njive na obodu grada, od po dva lanca zemlja, iste klase, s tim što lanac u jednoj tabli košta 5.500 evra, a u drugoj – 7.000.

Na nešto veću ponudu i staganciju, odnosno manji pad cene zemljišta, uticalo je verovatno i to da se, po Zakonu o hipoteci, njive sve češće prodaju sudskim putem ili ih prodaju banke.

Tako je zrenjaninski Osnovni sud oglasio prodaju njive u Botošu od dva i po hektara po procenjenoj vrednosti od 1,5 miliona dinara, s tim da je početna na licitaciji 920.000 dinara.

Već se sada zna da će se i ove njive prodati po znatno višoj ceni ne samo od početne nego i od procenjene. Kako to ide na sudu govori nedavna prodaja njiva u vlasništvu zadruge „Mladenova krajina“ iz Česterega. Posle dužeg i neizvesnog nadmetanja, zemlju je kupio poljoprivrednik iz Česterega, a hektar ga je koštao skoro 7.500 evra. Čak duplo više nego što se u to vreme cenio hektar u ovom banatskom selu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz