Poljoprivreda YSLAJDER

POLJOPRIVREDNO PREDUZEĆE PRODAJU KAO PRAVNO LICE

poljoprivreda

NEUZINA – Odbor poverilaca je, na predlog stečajne uprave Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, doneo odluku da se poljoprivredno preduzeće „Bratstvo jedinstvo“ iz Neuzine proda kao pravno lice, a da se u narednom periodu na javnom konkursu izabere najpovoljniji procenitelj vrednosti imovine.

 

poljoprivreda preduzeće
Najvrednija imovina je 600 hektara kvalitetnih oranica

 

Obrazloženje za odluku da se „Bratstvo jedinstvo“ prodaje kao pravno lice je da je imovina koja se uglavnom sastoji od poljoprivrednog i građevinskog zemljišta nejednakog kavliteta, pa postoji opasnost da se neke njive i parcele ne prodaju uopšte, ili da se postupak prodaje otegne.

 

„Bratstvo jedinstvo“ je u stečaju godinu i po dana, a stečaj je uveden zbog blokade računa u dužini od 74 dana, na iznos od 61 milion dinara.

 

Stečaj je uveden u trenutku kada je pretila realna opasnost da poverioci preko izvršitelja rasprodaju imovinu neuzinskog preduzeća.

 

Inače, ovo poljoprivredno preduzeće ima imovinu velike vrednosti. Najvrednija imovina je 600 hektara kvalitetnih oranica i šest kilometara zalivnog sistema.

 

Pre uvođenja stečaja, dok se još razgovaralo o privatizaciji, za kupovinu „Bratstva jedinstva“ bili su zainteresovani Arapi, ali i domaći veleposednici Miodrag Kostić i Petar Matijević. Da su zainteresovani za kupovinu, nisu krili ni neuzinska zadruga „Agrosoj“ i njen direktor Ištvan Vereš, koji je dugo godina bio direktor „Bratstva jedinstva“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.