Poljoprivreda

POLJO-FEST: Vredne nagrade za najhrabrije jahače mehaničkog bika!

Poljo-fest

U okviru manifestacije „Velikogospojinski dani“, u Novom Bečeju će i ove godine, po šesti put, uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, biti organizovan Poljo-fest, koji će trajati od 24. do 26. avgusta. Ova poljoprivredna manifestacija, koja svake godine okuplja sve više posetilaca, ima za cilj popularizaciju poljoprivredne proizvodnje.

 

Opština Novi Bečej i organizatori Poljo-festa potrudili su se da animiraju potencijalne izlagače, proizvođače poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina, semenske kuće, proizvođače sredstava za zaštitu bilja, i predstave svojim posetiocima sve potencijale koje nudi poljoprivreda. Poseta novosadskom Poljoprivrednom sajmu, poljoprivrednim manifestacijama, Danima polja i sličnim događanjima uveliko je doprinela promociji Poljo-festa.

 

Od 2013. godine kada je prvi put organizovana, ova podmanifestacija je raznovrsnim sadržajima okupila zaista veliki broj izlagača i privukla je veliki broj posetilaca. Na cvetnom platou kraj Tise, svake godine se okupi veliki broj izlagača poljoprivrednih proizvoda, a bogat kulturno – umetnički program u okviru „Velikogospojinskih dana“ nadovezuje se na ovu podmanifestaciju.

 

Ove godine programski sadržaj Poljo-festa je zaista raznovrsan i interesantan. Panel diskusije koje su fokusirane na aktuelne teme u poljoprivredi ove godine biće orijentisane ka mladim poljoprivrednicima koji su najveća šansa srpskog agrara. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo imaće reč i zajedno sa posetiocima diskutovati na ovu temu. Panel-diskusija će ujedno i otvoriti ovaj šesti Poljo-fest. Biće organizovano i stručno predavanje Poljoprivredne stručne službe  Zrenjanin, a i niz aktivnosti kao što su prezentacija poljoprivredne mehanizacije u radu, „Trigema Texaco“ takmičenje u veštini upravljanja traktorom uz prigodne poklone za najbolje vozače traktora.

 

Drugi dan Poljo-festa rezervisan je za izložbu krupne i sitne stoke kao i ukrasnih životinja, takozvani „Dan stočara“. Posetioci će imati priliku da vide najreprezentativnije primerke koje stočari žele da predstave i svoja dostignuća u ovoj oblasti poljoprivredne proizvodnje.

 

Program je upotpunjen i zabavno – rekreativnim aktivnostima kao što su rekreativno jahanje konja, nadvlačenje kanapa i, kao novitet ove godine – „Agrotech“ takmičenje u jahanju mehaničkog bika, gde one najhrabrije očekuju vredne nagrade.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM