Poljoprivreda

OSNOVAN SAVEZ UDRUŽENjA POLjOPRIVREDNIKA BANATA

ZRENjANIN – Predstavnici novoosnovanog Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, koji obuhvata poljoprivrednike iz grada Zrenjanina i još pet opština, i to Kikinde, Vršca, Nove Crnje, Sečnja i Žitišta, bili su na razgovoru kod gradonačelnika Čedomira Janjića, da bi ga upoznali sa svojim zahtevima.

Poljoprivreda 3

– Imali smo razgovore na temu raspoređivanja sredstava gradskog agrarnog budžeta, ali smo hteli i da ukažemo da mere republičke vlade oko subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje za nas nisu prihvatljive. Sve zemlje u okruženju mnogo više stimulišu svoje poljoprivrednike, dok nas na ovaj način ne samo da neće biti na tržištu, već nećemo moći ni da opstanemo – kaže Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, podsećajući da su sada cene ratarskih proizvoda manje nego što su bile neposredno nakon žetve.

Među zahtevima Saveza sa kojima je upoznat gradonačelnik Janjić, navedeni su ukidanje poreza na zemlju i imovinu, povraćaj za troškove goriva 3.000 dinara po hektaru, učešće poljoprivrednika i njihovih predstavnika u komisijama za licitaciju državnog zemljišta… Poslednji zahtev je podrška grada u organizovanju javne tribine na temu stanja u agraru, na koju će biti pozvani svi relevantni funkcioneri i stručnjaci, i poljoprivrednici iz šire regije.

Uz već dogovorenu podršku za održavanje tribine o stanju agrara, Janjić je obećao predstavnicima novoosnovanog Saveza da će sledeće nedelje održati sa njima novi sastanak, na kojem će detaljno biti informisani o raspodeli agrarnog budžeta, ali i saslušati njihove predloge za poboljšanje položaja poljoprivrednika.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz