Poljoprivreda

Nova pomoć pčelarima, Grad pripremio tri miliona dinara

košnice

Program mera za podršku pčelarima koji je lokalna samouprava pokrenula prošle godine naišao je na izuzetno interesovanje proizvođača meda, te će on biti primenjen i ove godine, najavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, prilikom posete pčelarskom gazdinstvu Miroslava Gavrilovića u Lukićevu.

 

Janjić je dodao da je konkurs za dodelu sredstava pčelarima rezultat razmene ideja između Gradske uprave i poljoprivrednika, što se kao praksa nastavlja i ove proizvodne godine.

 

– Stalnim kontaktom i komunikacijom sa našim poljoprivrednicima dolazimo do dobrih ideja, a očigledno je ovo jedna od njih. Videli smo ogromnu zainteresovanost proizvođača meda za naš konkurs. S velikim zadovoljstvom najavljujem da će već sledeće nedelje biti raspisan konkurs i ovom prilikom pozivam sve pčelare da pripreme svu potrebnu dokumentaciju i uzmu učešće. Opredili smo tri miliona dinara za nabavku pčelinjih društava i opreme. Takođe, zajedno sa Pokrajinskom vladom, počinjemo i distribuciju lekova za pčele, pa će oko 1.500 doza biti podeljeno pčelarskim udruženjima – rekao je Janjić, dodajući da je ovo još jedan od načina da se pomogne što intenzivnija i kvalitetnija proizvodnja meda.

 

Miroslav Gavrilović iz Lukićeva jedan je od 30 pčelara koji su na prošlogodišnjem konkursu ostvarili pravo na dodelu 100.000 dinara za nabavku pčelinjih društava i opreme, što mu je, kako ističe, omogućilo da proširi proizvodnju.

 

– Podrška Grada Zrenjanina nama malim proizvođačima je vetar u leđa koji pomaže da budemo još bolji u svom poslu. Pre tri godine sam počeo da se bavim pčelarstvom, i tada je svega 17 pčelinjih društava bilo u okviru mog domaćinstva, a prošlogodišnji podsticaji od strane Grada su mi omogućili da udvostručim proizvodnju. Ovom prilikom se zahvaljujem lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Čedomiru Janjiću na razumevanju i konstantnoj želji da pomogne malim proizvođačima – istakao je Gavrilović.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz