NAJBOLJI U AGROBIZNISU: Grad dobio veliki pehar Novosadskog sajma
Poljoprivreda

NAJBOLJI U AGROBIZNISU: Grad dobio veliki pehar Novosadskog sajma

Sajam poljoprivrede

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je juče Sajam poljoprivrede u Novom Sadu i obišao štandove izlagača iz Zrenjanina. Gradonačelnik je potpisao i protokol o saradnji sa Novosadskim sajmom.

 

Jučerašnji dan bio je i tradicionalni sajamski dan stočara, najboljim odgajivačima uručena su priznanja, a na Manježu je organizovan defile nagrađenih grla.

 

– Ne treba posebno isticati koliko je značajan Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, a Zrenjanin je agrarna sredina i veoma nam je važno da se naši poljoprivrednici, ratari i stočari, ali i firme iz agroindustrije, dobro predstave na sajamskoj manifestaciji koja ima međunarodni karakter. To je i razlog da sa novosadskim sajmom potpišemo protokol o saradnji – naglasio je gradonačelnik Janjić, podsećajući da Grad Zrenjanin kroz razne akcije pomaže poljoprivrednike.

 

– Do sada smo 93 visokokvalitetne steone junice simentalske rase poklonili našim stočarima, kako bismo poboljšali krv postojećeg stočnog fonda. Uslov je da vrate telad koja se zatim dalje poklanjaju, i taj krug je krenuo pre pet godina. To je samo jedna od dobrih akcija koju ćemo nastaviti u narednom periodu, jer Zrenjanin se trudi da sve ono što prihoduje od rentiranja državnog poljoprivrednog zemljišta, usmeri poljoprivrednicima – istakao je Janjić, naglašavajući da budžet grada Zrenjanina za poljoprivredu nije zanemarljiv, i da se sredstva raspodeljuju uz konsultacije sa samim poljoprivrednicima.

 

Sajam poljoprivrede

 

Na kraju, on je ovogodišnji poljoprivredni sajam ocenio kao jedan od najuspešnijih u poslednjih nekoliko godina.

 

– Takav utisak je i izlagača iz Zrenjanina, koje sam obišao prilikom posete sajmu – zaključio je gradonačelnik Zrenjanin.

 

On je sa direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem potpisao protokol o saradnji, koji Zrenjaninu i zrenjaninskim učesnicima omogućuje predstavljanje i promociju pod povoljnijim uslovima.

 

Cvetković se, nakon potpisivanja protokola, zahvalio Janjiću što podržava ne samo Novosadski sajam, već i učešće stočara iz Zrenjanina i okoline na Sajmu poljoprivrede.

 

U okviru večeri šampiona, u Masteru Novosadskog sajma, Gradu Zrenjaninu je dodeljen i veliki pehar Novosadskog sajma „Najbolji u agrobiznisu“, kao najuspešnijoj lokalnoj zajednici u podsticanju agrobiznisa.

 

Podeli članak