Poljoprivreda

Mesna zajednica Novi Bečej izdala u zakup njive i livade

izdavanje njiva u zakup

Sredstva dobijena od licitacije za zakup njiva i livada, koje su date na korišćenje Mesnoj zajednici Novi Bečej, biće iskorišćena namenski, kazao je član saveta MZ Milan Budakov. On je dodao da će u dogovoru sa seoskim pašnjačkim odborom biti donet plan utroška tih sredstava.

 

– Gledaćemo da novac dobijen od zakupa iskoristimo u cilju unapređenja stočarstva i zemljoradnje. Imaćemo više predloga i zajedno sa pašnjačkim odborom ćemo proceniti šta je najbolje i gde je najpotrebnije da usmerimo sredstva – naglasio je Budakov.

 

Prvi krug javne licitacije održan je 30. oktobra i tom prilikom je izdato osamnaest parcela, od čega devet njiva različitih klasa, na period od tri godine, i devet livada, na isti period. Krajem novembra održan je i drugi krug javne licitacije za zakup zemljišta, koje nije izdato u prvom licitacionom krugu. Međutim, tada nije bilo zainteresovanih za zakup, pa nije izdata nijedna parcela.

 

– Od izdavanja njiva ostvarili smo prihod od 802.119 dinara, na godišnjem nivou, a od izdavanja livada 372.733 dinara. To znači da su ukupni godišnji prihodi Mesne zajednice Novi Bečej od izdavanja zemlje 1.174.852 dinara – navodi Budakov.

 

Po njegovim rečima, kada je u pitanju izdavanje pašnjaka, prema Zakonu o vraćanju utrina i pašnjaka selima na korišćenje, oni se ne mogu izdavati, već služe isključivo za ispašu stoke.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM