Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Krajem septembra treći poljoprivredni sajam „Jaša Tomić 2019“

poljoprivredni sajam jaša tomić
Foto: NMR Info

Treći poljoprivredni sajam „Jaša Tomić 2019“ biće održan u nedelju, 29. septembra, u ovom selu na području sečanjske opštine.

 

Turistička organizacija Opštine Sečanj je pozvala sve zainteresovane da učestvuju na predstojećem sajmu i promovišu svoje proizvode i usluge na jednom ovakvom događaju. Sajam je, kako se navodi u saopštenju, izuzetno važan, kako za opštinu Sečanj, tako i za ceo srednji Banat.

 

– Poljoprivredni sajam „Jaša Tomić“ okuplja više od 80 izlagača iz različitih oblasti poljoprivrede. U okviru njega se organizuju i panel diskusije eminentnih poljoprivrednih stručnjaka. Posetioci sajma, pored izložbe poljoprivrednih proizvoda, imaju priliku da uživaju u tradiciji, kulturi i raznim kulinarskim specijalitetima – navodi direktorka Turističke organizacije Opštine Sečanj Miljana Milošević.

 

Pročitajte još: Lokalna samouprava izdvojila četiri miliona dinara za razvoj pčelarstva

 

Cilj sajma je promocija poljoprivrednih potencijala opštine Sečanj i celog Srednjobantskog okruga. Takođe, organizatori žele da postojećim i budućim poljoprivrednicima, poljoprivrednim gazdinstvima i zadrugama, kao i mladima na selu pruže mogućnost informisanja, dobijanja savetodavnih usluga i ideja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

 

– Ovo je jedinstvena prilika da poljoprivredni sektor promoviše svoje proizvode i usluge, prezentuje novine i savremene tokove u oblasti poljoprivrede – dodaje Milošević.

 

Glavna privredna grana u opštini Sečanj je poljoprivreda. Opština raspolaže sa 37.817 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta. Pored ratarstva, kao osnovne poljoprivredne grane, razvijeni su i stočarstvo i ribarstvo, a voćarstvo dobija sve više na značaju.

 

Na teritoriji opštine postoji pet ribnjaka za proizvodnju konzumne ribe, na površini od oko 3.000 hektara. Blizina većih gradskih centara, dobra povezanost i blizina graničnog prelaza sa Rumunijom, čine da ovaj kraj ima veliki poljoprivredni potencijal.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz