Poljoprivreda

Kasni usvajanje programa, opštinari krive Ministarstvo poljoprivrede

njiva-poljoprivreda
Foto: Dušan Bartolović

Članovi Opštinskog veća u Novom Bečeju su na poslednjoj sednici utvrdili predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

 

Predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović ocenio je da se kasni sa tim poslom i da je probijen zakonski rok, jer je lokalna samouprava bila u obavezi da još 31. jula usvoji godišnji program.

 

– Ovo kašnjenje usledilo je iz više razloga, nezavisno od lokalne samouprave, uglavnom zbog Ministarstva poljoprivrede, da budem najiskreniji – istakao je Maksimović.

 

On je najavio da će na narednoj sednici Skupštine opštine biti usvojen program izdavanja državne zemlje za 2018/2019. godinu, nakon čega bi trebalo da uslede pripreme za licitaciju.

 

– Verujem da će do kraja septembra ili početkom oktobra biti održan prvi krug licitacije, s obzirom na to da smo prvi krug licitacije ove godine imali tek u januaru. To je zaista nedopustivo, jer drugi krug licitacije nismo ni uspeli da sprovedemo, ne zahvaljujući nama, već celoj proceduri i aparatu Ministarstva poljoprivrede. To se više ne sme ponoviti i opština Novi Bečej to neće dozvoliti – poručio je Maksimović.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM