Poljoprivreda YSLAJDER

GRAD NEZAPOSLENIMA USTUPA PLASTENIKE NA KORIŠĆENJE

ZRENJANIN – Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za prijem stanara poljoprivrednog inkubatora i korišćenje plastenika za povrtlarsku proizvodnju.

 

plastenici

 

Poljoprivredno – preduzetnički inkubator je kompleks od 15 plastenika formiran na gradskom poljoprivrednom zemljištu u Molijerovoj ulici. Opremljen je za plasteničku proizvodnju voća, povrća ili cveća, i dodeljuje se po drugi put na period od tri godine nezaposlenim licima na korišćenje bez naknade. Kompleks je fizički ograđen, sa unutrašnjim saobraćajnicom, javnom rasvetom i građevinskim kontejnerom za odlaganje alata.

 

Stanar poljoprivrednog inkubatora ima na raspolaganju jedan plastenik dimenzija 8 puta 30 metara sa odgovarajućim sistemima za navodnjavanje i pravo na korišćenje prateće infrastrukture.

 

Usled ograničenih kapaciteta inkubatora, odnosno broja plastenika i površine poljoprivrednog zemljišta, najviše 15 osoba koji ispune kriterijume konkursa će moći da postanu stanovnici inkubatora.

 

Ulazak odabranih korisnika u poljoprivredne inkubatore i početak pripreme za proizvodnju povrća predviđeni su za oktobar ove godine.

 

Na ovom konkursu mogu učestvovati sva nezaposlena lica sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.

 

Konkurs je otvoren do 11. septembra.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz