Poljoprivreda YSLAJDER

FONDACIJA PROSPERITATI OMOGUĆILA KUPOVINU MEHANIZACIJE

poljoprivredni sajam u Jaši Tomiću

MUŽLJA – Zahvaljujući Fondaciji „Prosperitati“, poljoprivredna gazdinstva iz Zrenjanina i okoline uspela su da nabave poljoprivrednu mehanizaciju, plastenike, hladnjače, i da kupe zemljište u vrednosti između 50 i 60 miliona dinara.

 

poljoprivredna-mehanizacija

 

– Završena su tri konkursna kruga, u toku je četvrti, a sasvim je sigurno da će uskoro biti raspisan i peti krug konkrusa – kaže za portal zrenjaninski.com Đula Madaras, iz klastera „Fokus“. – Najviše gazdinstava koristilo je bespovratna sredstva za obnovu poljoprivredne mehanizacije, ali nabavljane su i hladnjače. Samo za plastenike odobreno je između 100.000 i 150.000 evra. Maksimalan iznos za koji se moglo konkurisati je 800.000 dinara, dodaje Madaras.

 

U toku je četvrti krug konkursa.

 

– U ovom krugu, do sada, ima prijavljenih koliko ih je ukupno bilo u sva tri dosadašnja – naglašava Madaras, uz napomenu da je planiran i peti krug.

 

– Mađarska Vlada odobrila je na rok od tri godine, u određenom iznosu – ističe Madaras. – Nadamo se da peti krug neće biti i poslednji, a ova fondacija je, u stvari, primer dobre saradnje dve vlade, mađarske i srpske, u korist građana.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.