Poljoprivreda

AMBICIOZAN BUDŽET ZA POLjOPRIVREDU

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić posetili su danas Poljoprivrednu stručnu službu Zrenjanin.

Kristina Salapura i Čedomir Janjić
Kristina Salapura i Čedomir Janjić

Janjić i Radišić razgovarali su sa direktoricom PSS Kristinom Salapurom o agrarnom budžetu grada Zrenjanina i upoznali se sa radom Komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, koja je smeštena u prostorijama ove službe.

– I ove godine izradili smo ambiciozan budžet za poljoprivredu, u iznosu od 430 miliona dinara, svesni da je ovo poljoprivredni kraj i da je poljoprivreda lokomotiva razvoja. Hoćemo da ulaganjem značajnih sredstava pomognemo našim poljoprivrednicima, da što bolje rezultate ostvaruju. Pomoći ćemo i na druge načine i ratarima i stočarima, ali i voćarima i pčelarima – najavio je gradonačelnik Janjić.

On je podsetio da je prošle godine bilo podsticaja i kroz podelu junica, a slične mere najavio je i za tekuću godinu.

– Sve radimo u dogovoru sa našim poljoprivrednicima i stručnjacima iz PSS – istakao je Janjić, najavljujući prve podsticajne mere već za mart.

Sastanak sa članovima komisije
Sastanak sa članovima komisije

Gradonačelnik je podsetio i da je Grad Zrenjanin izdvojio pet miliona dinara za veštačko osemenjavanje krava i junica, a distribucija semena počinje već sutra nadležnim veterinarskim stanicama sa područja grada.

– Što se tiče samog zakupa poljoprivrednog državnog zemljišta, mi smo praktično servis države, i to moramo da odradimo dobro. Sve što možemo da unapredimo, unapredićemo. Spremni smo i za primenu novog Zakona o poljoprivredi i IPA projekata, i zbog toga i intenziviramo saradnju sa PSS, da bi bili jedna od najspremnijih lokalnih samouprava u tom pogledu – obećao je Janjić.

Direktorica PSS Kristina Salapura istakla je izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

– Naša Gradska uprava je prepoznala značaj poljoprivredne proizvodnje, a samim tim i prisustva stručnjaka naše službe na terenu. Trudićemo se da opravdamo poverenje i ispunimo sve zahteve naših poljoprivrednika – istakla je Salapura, podsećajući da se bliži jubilej 60 godina od osnivanja PSS.

Podeli članak
sinovoz
FAM